2555-07-13

Chokoladekage



ก่อนอื่นก็วอร์มเตาอบไว้ที่ 180 องศา ก่อนเลย
พิมพ์อบขนาด2 ปอนด์
ปูด้วยกระดาษไข ไม่ต้องทาไขมันก็ได้
อบนานประมาณ25-30 นาที 
เราอบนานถึง 35 นาทีโน่นเลย หน้าไหม้ไปนิดนุง

ทิ้งไว้ให้อุ่นจึงแซะออกจากพิมพ์ พักไว้
ส่วนผสม (1)
แป้งเค้ก 100 กรัม
แป้งสาลี 60 กรัม
ผงฟู 1/2 ช้อนชา
เบคกิ้งโซดา 1 ช้อนชา
ผงวานิลลา 1/2 ช้อนชา
เกลือป่น 1/2 ช้อนชา
ผงโกโก้ 50 กรัม
น้ำตาลทรายป่น 200 กรัม

นำส่วนผสมที่ 1 ร่อนรวมกัน พักไว้


ต่อมาก็นำ

ส่วนผสม (2)
น้ำ 100 กรัม
นมข้นจืด 50 กรัม
น้ำมะนาว 2 ช้อนชา
น้ำมันพืช 125 กรัม
ไข่แดง 4 ฟอง

นำ,,,,,,,ส่วนผสมที่ (2) รวมกัน พักไว้


แล้วนำเอาส่วนผสมที่ (1)+ ส่วนผสมที่(2)
คนด้วยตะกร้อมือจากนั้น
กรองด้วยกระชอน
แล้วพักส่วนผสมนี้ไว้ก่อน



ส่วนผสม (3)
ไข่ขาว 4 ฟอง
น้ำตาลทราย 100 กรัม
ครีมออฟทาทาร์ 1/2 ช้อนชา
ขั้นที่1....นำส่วนผสมข้อ1 มาร่อนรวมกันแล้วพักไว้

ขั้นที่2 .....นำส่วนผสมมารวมกันเตรียมไว้ก่อน


 แล้วนำส่วนผสมที่1 กับ 2 มาผสมรวมกัน
แหะๆ ไม่มีภาพตอนผสมส่วนที่1 กับ 2
ข้ามไปละกัน
/
/
/

ต่อมาก็ทำตามส่วนผสมที่3

ขั้นตอนที่3นี้
ตีไข่ให้เป็นฟองหยาบ ๆ





ตีไข่ขาวให้เป็นฟองหยาบ ๆ
ใส่ครีมออฟทาร์ทาร์ ตีต่อนิดหน่อย
จึงค่อย ๆ ใส่น้ำตาลลงไป
ตีให้ขึ้นฟูตั้งยอด


นำส่วนผสมที่3 มาเทใส่ในชามที่เราผสม
ส่วนผสมที่1+2เตรียมไว้แล้ว

ค่อยๆตะล่อมแป้งกะไข่ขาวให้เข้ากันดี
แล้วจัดการเทใส่ถาด ส่งเข้าอบเลย
ภาพไม่สวยเลย ทนดูเอาหน่อยละกัน อิอิ

อบด้วยไฟ 170 ประมาณ35 นาที แล้วแต่ไฟบ้านใครละกันนะคะ
สังเกตุที่เค้กเมื่อสุกดีแล้ว เอาไม้จิ้มดู
จะไม่มีเศษเค้กติดไม้ขึ้นมา แสดงว่าเค้กสุกแล้ว







ต่อมาทำซอสราดค่ะ


ส่วนผสมหน้าช็อค
(1)
ผงวุ้น 1 ช้อนชา
น้ำ 300 กรัม
นมข้นจืด 200 กรัม
น้ำตาลทราย 200 กรัม
โกโก้ 50 กรัม
(2)
แป้งข้าวโพด 40 กรัม
นมข้นจืด 150 กรัม
(3)
เนยสด 150 กรัม
เหล้ารัม 1 ช้อนโต๊ะ


วิธีทำหน้า

1. นำส่วนที่ (1) คนให้เดือด

2.ผสมส่วนที่ (2) ให้ละลายเข้ากัน แล้วใส่ลงไปในส่วนผสมที่ (1) คนให้เข้ากัน




ใส่แป้งข้าวโพดที่ละลายไว้แล้ว

แล้วจึงใส่เนยลงไปคน ๆ ให้ละลาย
ตามด้วยเหล้าค่ะ


รอให้อุ่นซักนิด
แล้วจึงราดลงบนเค้กค่ะ







 ขั้นตอนการทำอาจจะยุ่งยากสักนิด

ลองทำดูนะคะ อร่อยไม่เบาเชียว ขนาดสามีเป็นคนไม่ชอบทานเค้กชอคโกเลต
ยังยอมทาน แถมชมด้วย ยิ้มแก้มป่องเลยแม่บ้านอย่างเรา จะมีอะไรมีความสุข
เท่ากับทำอาหาร ขนมหวาน แล้วสามีทานได้(อร่อย)

2555-06-25

Kirsebærkage

 
 
Jeg kan godt lide at bage kage og spise den
derfor bliver jeg tyk,,,og tyk :-)
 
 
 
Kirsebærkage.
 
150 g kagemel.(Køb i Thaishop i Næstved)
4 store æg.
 mælk 90 g.
150 g sukker.
Canolaolie 60 gram.
Bagepulver 1 1/4 tsk.
Salt 1/4 tsk.
vanille 1 tsk.
SP 12 g. (valgfri)
 
 
Denne opskrift er en sød *** Hvis du kan lide det søde, tilsæt sukker til 150-180
 
 
 
 
Forvarm ovnen til 350 grader F..
Sted ovnen rack i midten af ​​ovnen.
 
 
Sigt kage mel, bagepulver og salt sammen og der er afsat.
 
 
Tilføj æg, mælk sukker og SP i en røremaskine på høj hastighed indtil det er godt blandet,  tag ca. 5 minutter. ( Jeg lavet double opskrifter)

 
 
 
 
Skrue ned røremaskine på lav hastighed og hæld gradvis mel, bagepulver og salt sammen i og forsæt at pisk , tager ca. 1 minutter 
 
 Bagefter skrue op røremaskine og forsæt at pisk på høj hastighed og bland vanilia i, pisk indtil det er godt blandet. tag ca 5 minutter.
 
 skrue ned røremaskine på lav hastighed og fosæt at pisk. Hæld langsom olie i og pisk godt efter hver tilsætning.  tag ca 1-2 minutter
 
 
 
 
 
Hæld dejen jævnt i de forberedte forme.
Bage i 35 minutter eller udtuk en tandstikker af træ indsat i midten kommer ren ud.
 
.
Afkøl lagene i formene på metalriste i 10 minutter.
 
 



     
    .                   
    Pisk piskefløden i en separat lille skål med elpiskeren ved høj hastighed indtil den er tyk. Tilsæt Flormelis , gelatine og pisk indtil der dannes bløde toppe.
                                                            
                          
    Vend skumslikket i med en gummipaletkniv, skrab forsigtigt ned til bunden af kage
     
     
     
     
     
     
     
    ********************************************************************************
    Opløsning af gelatine
    • For at opløse gelatine uden smag med held, strøs en pakke gelatine over 6 cl koldt vædske i en lille gryde. Lad den stå i 3 minutter for at blive blød. Omrøre ved svag varm omkring 5 minutter eller indtil gelatine er fuldstændig opløst.
    • Kør en finger over skeen for at checke om der opløst gelatine.  Hvis den føles grynet, varmes den lidt længere, indtur dén er blød.
     
     
    PISKEFLØDE
    • For at få de bedste resultater når der piskes piskefløde eller tyk fløde, skal fløden, skålen og piskerne afkøles - det kolde holder fedstoffet i fløden fast samtidig med at det over volumen.
     
    • For at få optimal volumen piskes fløden i en dyb smal skål. Som en regel giver 25 cl piskefløde 50 cl flødeskum. Derfor skal det sikres at skålen er stor nok til at kunne rumme den øgede volumen. Pisk fløden indtil der dannes bløde toppe. For at checke, tages piskerne op fra flødeskummet; blandingen skal danne dryppende men bestemte forhøjninger. Der må ikke piskes for meget da fløden ellers klumper eller bliver til smør.
     
    *********************************************************************
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    2555-06-17

    Barndåb" Nico Lee" 16/6/12



    I  går tog jeg og min mand  til barndåb(Nico Lee) .Alle sammen skulle mødes i kirken kl.14.00

    Det var første gang i mit livat jeg skulle til barndåb.Tina er mor til Nico Lee og hun er min kusine.




    Normalt Nico er han en sød dreng, men i går var han meget træt af det så han græd  hele tiden i kirken.







    Bagefter kørte vi til Tina & Jason hus i Næstved og spiste mad sammen.

    Maden smagte godt .  Bagefter hjalp Tina og Jason hinandenmed at  åbne gaver fra familien.Nico Lee

    har fået mange gaver. Det var hyggeligt i går.


    Men.......jeg er meget ked af det , at jeg kan ikke lave kagen(barndåbskage) til Dem.

    Jeg vil meget gerne bage kage . men....det havde jeg ikke nok tid til  efter at jeg kom

    fra arbejde.


    เมื่อวานนี้ฉันและสามีได้ไปงานพิธีตั้งชื่อ Nico Lee. เรานัดหมายเจอกันที่โบสถ์ในเวลา 14.00น.
    มันเป็นคร้งแรกในชีวิตของฉันที่ได้ไปงานพิธีแบบนี้   ทีน่า เป็นแม่ของเจ้านิโค ลี และเป็นญาติลูกพี่-น้อง ของฉัน

    ปกติแล้ว นิโค เป็นเด็กที่น่ารักมาก แต่เมื่อวานนี้คงจะเหนื่อยมาก ดังนั้นจึงร้องไห้ตลอดเวลาในช่วงที่ทำพิธีในโบสถ์

    หลังจากเสร็จพิธีในโบสถ์ พวกเราก็พากันขับรถไปบ้านทีน่าและเจสัน
    เพื่อทานอาหารกัน อาหารก็อร่อยดี ทานอาหารเสร็จทีน่า และ เจสัน ก็ช่วยกันเปิดของขวํญให้แก่นิโค นิโคได้รับของขวัญมากมาย เป็นวันที่ดีวันหนึ่งเลยเมื่อวานนี้




    แต่....ฉันรู้สึกเสียใจนิดหน่อย ที่ไม่ได้ทำเค้กเฉพาะงานไปให้เป็นของขวัญชิ้นพิเศษสำหรับพวกเขา  
    ฉันต้องการทำเค้กไปให้อย่างมาก แต่ว่าฉันไม่มีเวลาเอาเสียเลยหลังจากกลับจากทำงาน


    2555-06-10

    กุ้งผัดสะตอ


    กุ้งผัดสะตอเป็นอาหารจานโปรดอีกอย่างหนึ่ง
    ที่ทำทานบ่อยเหมือนกัน

    แถมเป็นอาหารที่รสจัดจ้านมาก
    ใครทานเผ็ดไม่ได้นี่ต้องลดพริกลง





    ส่วนผสม
    เครื่องน้ำพริก
    พริกขี้หนูสด10-15 เม็ด
    กระเทียม 2 กลีบ(ใหญ่)
    รากผักชี 1 ราก
    กะปิ   1/2-(เพิ่มได้)
    หอมแดง 2 หัวเล็ก
    โขลกส่วนผสมทั้งหมดรวมกันให้ละเอียดเลยค่ะ

    กุ้งสัก20 ตัว
    เห็ดใส่ก็ได้ไม่ใส่ก็ได้ค่ะ
    สะตอ 1 แพค



    เครื่องปรุงก็ไม่มีอะไรมาก
    เอาน้ำพริกที่ตำไว้ลงไปผัดน้ำมันด้วยไฟกลาง(แต่กะทะต้องร้อนๆ)
    ผัดให้หอม แล้วค่อยเอากุ้งลงไปผัด
    ใส่ซีอิ๊วขาว 1 ชต
    ซอสน้ำมันหอย 1 ชต
    น้ำตาลทรายนิดเดียวพอ1/2 ชช ก็พอ
    พอกุ้งเริ่มสุกใส่สะตอไปผัดต่ออีกแป๊บเดียวปิดไฟได้เลย
    ชิมรสชาติดู ค่ะ
    ไม่ถูกใจก็ปรุงเพิ่มได้อีก
    เพราะปากแต่ละคนชอบรสชาติไม่เหมือนกัน 

    chiffonkage










    ปลาหมึกนึ่งมะนาว


    2555-05-16

    Tiramisu kage





    Min mand og jeg elskerde at spise  Tiramisu kage.




     



























    Ingredienser
    • 170 g sukker
    • 2 dl vand
    • 7 pasteuriserede æggeblommer
    • 170 g flødeost
    • 250 g mascarpone
    • 2 spsk marsala + 5 spsk marsala til kaffeblandingen (italiensk dessertvin)
    • 3,5 dl fløde
    • 5 dl stærk kaffe
    • 3 spsk sukker
    • cirka 40 savoiardikager (også kendt som Boudoir Biscuits eller Lady Fingers)
    • kakaopulver til at drysse over
    • en smule revet chokolade til at drysse over

    Start med at piske fløden til flødeskum, og stil den på køl, indtil den skal bruges. Herefter koges sukker og vand sammen i cirka fem minutter, indtil man har en tyk sirup. Siruppen er klar, når man kan stikke en metalske ned i den, og små ‘tråde’ formes af den sirup, som hænger ved.
    Imens siruppen koges ind piskes æggeblommer, indtil de er cremede og luftige. Tilsæt så siruppen i en tynd stråle, mens der piskes konstant (skrab skålens sider med en dejskraber). Tilsæt flødeosten og pisk, til den er helt opløst. Tilsæt dernæst mascarpone og marsala og pisk til en ensartet masse. Vend flødeskummen i, og sæt blandingen på køl, indtil den skal bruges.
    Bland sukker med varm kaffe og marsala og rør, indtil sukkeret er opløst. Lad blandingen køle af. Når den er kold dyppes savoiardikagerne i kaffeblandingen og fordeles i små portionsskåle eller et stort fad lagvis med fløde- og osteblandingen (start med savoiardikagerne og slut af med fløde- og osteblandingen). Drys med kakaopulver, og stil dem på køl i mindst 1 time, inden de serveres. Lige inden servering drysses tiramisuen med revet chokolade.
    Tiramisuen kan sagtens laves dagen inden, den skal servere