Ingredienser:
- 1 stor kylling
- vand
- salt
- lidt supperurter (jeg brugte blot en gulerod, da jeg ikke havde andet ved hånden, men kom også gerne en eller to stilke bladselleri eller en porretop i)
- korianderrod (kan udelades)
- frisk ingefær
- hvidløg
- jasminris (mængde efter behov)
- frisk koriander
- evt lidt kyllingebouillon
- agurk
- 50 – 100 g frisk ingefær, skrællet og skåret i mindre stykker
- ca 6 fed hvidløg
- 1 – 2 røde chilipeber
- 4 spsk sukker
- 4 spsk eddike
- 3 spsk soyabønnepasta (soy bean paste)
- 1 spsk mørk soya
Mens kyllingen koger, laves dippen. Hvidløg, ingefær og chili kommes i en minihakker, blender eller foodprocessor sammen med sukker og eddike og blendes til en grov masse. Tilsæt de øvrige ingredienser og smag til. Dippen skal på én gang være sød, stærk, sur og salt – grund-smagskombinationen i det thailandske køkken.
Jasminrisen skylles et par gange og sættes til side. I en gryde varmes en smule olie. Steg lidt presset fed hvidløg, indtil det får en smule farve og tilsæt så ingefær i skiver. Hæld risen ved. Istedet for vand tilsættes så suppen. Mængden skal svare til den mængde vand, du normalt ville bruge til at koge risene.
Når risene er færdige, varmes kyllingen op i suppen og skæres i mindre stykker. Server ris, kylling, suppe (hvori man har drysset en smule koriander) og dip sammen med et par skiver agurk og lidt frisk koriander.
Jasminrisen skylles et par gange og sættes til side. I en gryde varmes en smule olie. Steg lidt presset fed hvidløg, indtil det får en smule farve og tilsæt så ingefær i skiver. Hæld risen ved. Istedet for vand tilsættes så suppen. Mængden skal svare til den mængde vand, du normalt ville bruge til at koge risene.