2556-03-21

Wonton suppe/ เกี๊ยวน้ำ







Won Ton Suppe



Opskriften passer som forret til fire personer eller som et let og lækkert måltid til to.
Ingredienser til  ben suppe
  • 1 kg  kraftben fra gris
  • 2 spk sukker
  • 2 spk salt
  • 2 spk soyasav (lys)
  • 2 stk hvidløg
  • 2 stk korianderrød
Kom det hele i en stor gryde, som bringes i kog. Husk at skumme af undervejs – især i starten. Lad benene simre ganske stille og roligt (den må ikke bulderkoge – så ender man, med en uklar, grumset fond) i en times tid, indtil kødet er mørt.





Ingredienser til marinere kød

1 pakke wontonplader (kan købes i asiatiske forretninger)
200 g hakket svinekød
1 forårsløg
1 spsk  lys soya (kan købes i asiatiske forretninger)
1 spsk. fiskesauce
0,5 tsk hvid peber
1 tsk sukker
1 tsk  majzina
Hak forårsløg og bland det sammen med svinekød, lys soyasauce, fiskesauce, hvid peber, majzina og sukker blad det godt og tage i køleskabet en time.


 

Bring en gryde med vand ca 1 liter i kog.  Fordel circa 2 tsk fars på hver wontonplade, fold siderne op om fyldet og klem sammen, så det ligner en lille pose. Kog wontons i circa 3 – 4 minutter.











.
Ingredienser til stege hvidløg

10 stk hvidløg og hakke
olien  ca 1 cup
Hakkede hvidløg. Varm olien i en lille gryde, og steg hvidløgene gyldne heri. Sæt til side.




 

Pynt: cc
Fintsnittet forårsløg
Hakket koriander


Anret wontons i en skål og hæld suppen over.
Kom en smule hvidløg i olie på og pynt med forårsløg, koriander og chilli på.





 Tak for opskrift på Dansk