Disse Satay er populære i hele Sydøstasien,og det er særlig lækre ,
når de grilles på en barbecue.
Jordnøddesauce er perfekt tilbehør til
Satay .
**** skiverne bliver brede og tynde.
Retten serves med en dejlig sød og stærk jordnøddesovs (opskriften findes forneden) og en thailandsk agurkesalat med chili og rødløg (opskriften kommer på senere).
- 500 g svinekød eller kyllingebryst i tynde skiver
- 1 tsk. ingefær pulver
- 1 tsk. hvidløgs pulver
- 1½ spsk. karry
- 1 tsk. koriander pulver
- 1 tsk. salt
- 2 tsk sukker
- 1 dl. kokosmælk
- bambuspinde
Ingredienser til jordnøddesovs:
- 4 dl kokosmælk
- 5 spsk fint hakkede (i blender) saltede jordnødder
- 2 spsk sukker
- 1 spsk chili i olie
- 1 tsk. rød chili pasta
- ½ tsk salt
- 2 tsk citronsaft
Tilsæt sukker, salt, hakkede jordnødder i og varm det op et par minutter. Hæld sauen i en skål, tilsæt citronsaft i og røres godt.
Kylling Satay
Trips****Hvis ønsker du at kylling satay er mørt så pinsel kokosmælk på kødet når du grill
begge side.