2556-03-05

Kylling Satay med peanutsauce










Disse Satay er populære i hele Sydøstasien,og det er særlig lækre ,
når de grilles på en barbecue.
Jordnøddesauce er perfekt tilbehør til
Satay .


Grillspydene kan både laves med svinekød eller kylling

**** skiverne bliver brede og tynde.

 Retten serves med en dejlig sød og stærk jordnøddesovs (opskriften findes forneden) og en thailandsk agurkesalat med chili og rødløg (opskriften kommer på senere).

Ingredienser:
  • 500 g svinekød eller kyllingebryst i tynde skiver
  • 1 tsk. ingefær pulver
  • 1 tsk. hvidløgs pulver
  • 1½ spsk. karry
  • 1 tsk. koriander pulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk sukker
  • 1 dl. kokosmælk
  • bambuspinde
Varm kokosmælken til det bliver ensartet (må ikke koge). Det hele kommes i en skål og røres godt sammen med de øvrige krydderier. Lad det trække i mindst en time. Sæt kødet på pinde og grill i ovnen (eller på grillen hvis vejret og sæsonen tillader det) til de er gennemstegt. Server med varm jordnøddesovs, kold agurkesalat og flutes.  :-)


Ingredienser til jordnøddesovs:
  • 4 dl kokosmælk
  • 5 spsk fint hakkede (i blender) saltede jordnødder
  • 2  spsk sukker
  • 1 spsk chili i olie
  • 1 tsk. rød chili pasta
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk citronsaft
Kokosmælken koges i en lille kasserolle. Tilsæt rød chili pasta, chili i olie varm det op et par minutter.
Tilsæt sukker, salt, hakkede jordnødder i og varm det op et par minutter. Hæld sauen i en skål, tilsæt citronsaft i og røres godt.






Kylling Satay




Trips****Hvis ønsker du at kylling satay er mørt så pinsel kokosmælk på kødet når du grill
begge side.