2555-12-08

Tom ka gai / ต้มข่าไก่

Tom-ka-gai



Tom Kha Gai er som overskriften siger, en kokosmælkesuppe med kylling i. Der findes rigtig mange forskellige forslag til opskrifter rundt omkring på nettet, men sådan her plejer jeg at lave hvad der pt er min yndlingssuppe:

Til 4 person
  • 400-500g kyllingebryst skåret i 1/2 cm tykker
  • 5-6 stk  kaffirlime
  • 2-3 stængel citrongræs
  • 2-3 stk galanga skåret i ca 1 cm tykker
  • frisk chili efter smag,  jeg brugte 4-6 stor
  • 400 ml (1 dåse) kokosmælk
  • ½ l kyllingebouillon
  • 400 ml vand
  • saften af 2-3 spk lime
  • fishsauce ca. 1 tsk
  • 1 spk salt
  • 1 spk sukke
  • evt. champignon 
Bring kokosmælk og kog i gryde i et par minutter herefter komme citrongræs,galanga,kaffirlime i.Når det begynder at blive varmt og krydderierne dufter godt tilsættes bouillon,vand som opvarmes. Når suppen er varm tilsættes kylling og lime, og suppen får lov at stå og simre indtil kyllingen er tilberedt. Tilsæt evt. champignon og smag suppen til fishsauce,sukke,salt og få suppen op og koge kort en sidste gang.
Serveres varm!
Suppen burde selvfølgelig have tilføjet koriander til sidst, men af en eller anden grund lykkedes det mig altid at købe det, men suppen smager fantastisk alligevel.










Homemade by Phannee