2555-05-16

Tiramisu kage





Min mand og jeg elskerde at spise  Tiramisu kage.




 



























Ingredienser
  • 170 g sukker
  • 2 dl vand
  • 7 pasteuriserede æggeblommer
  • 170 g flødeost
  • 250 g mascarpone
  • 2 spsk marsala + 5 spsk marsala til kaffeblandingen (italiensk dessertvin)
  • 3,5 dl fløde
  • 5 dl stærk kaffe
  • 3 spsk sukker
  • cirka 40 savoiardikager (også kendt som Boudoir Biscuits eller Lady Fingers)
  • kakaopulver til at drysse over
  • en smule revet chokolade til at drysse over

Start med at piske fløden til flødeskum, og stil den på køl, indtil den skal bruges. Herefter koges sukker og vand sammen i cirka fem minutter, indtil man har en tyk sirup. Siruppen er klar, når man kan stikke en metalske ned i den, og små ‘tråde’ formes af den sirup, som hænger ved.
Imens siruppen koges ind piskes æggeblommer, indtil de er cremede og luftige. Tilsæt så siruppen i en tynd stråle, mens der piskes konstant (skrab skålens sider med en dejskraber). Tilsæt flødeosten og pisk, til den er helt opløst. Tilsæt dernæst mascarpone og marsala og pisk til en ensartet masse. Vend flødeskummen i, og sæt blandingen på køl, indtil den skal bruges.
Bland sukker med varm kaffe og marsala og rør, indtil sukkeret er opløst. Lad blandingen køle af. Når den er kold dyppes savoiardikagerne i kaffeblandingen og fordeles i små portionsskåle eller et stort fad lagvis med fløde- og osteblandingen (start med savoiardikagerne og slut af med fløde- og osteblandingen). Drys med kakaopulver, og stil dem på køl i mindst 1 time, inden de serveres. Lige inden servering drysses tiramisuen med revet chokolade.
Tiramisuen kan sagtens laves dagen inden, den skal servere







2555-04-08

25.03.2012 Bryllupsfest

Den 25.03.2012  Jeg var til bryllupsfest hos
DESSY & CHRISTIAN


    Jeg lavede en bryllupskage som en gave til en særlig lejlighed.





//////////////////////////////////////////////////////////////////////








Mad smag godt








2555-02-29

Kylling Med Red karrypasta


  (Kylling med Redcurry paste)



Smagen : En lille sød, lidt salt og lidt stærk (spicy)



  • 8 kaffir limeblade
  • en sjat olie
  • 2 – 3 spsk Red karrypasta
  • 1 ½ dåse kokosmælk
  • 400 g   kyllingfilet i strimler
  • 1½ dl vand
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk fiskesauce
  • 1 rød chilipeber
Skær limebladene i strimler. Varm olien i en gryde, og tilsæt karrypasta. Svits ganske kort, og tilsæt så en halv dåse kokosmælk (gerne den fede del, hvis den ikke er helt blandet op i dåsen), og sauter det i to minutter. Tilsæt kyllingkødet, brun grundigt, og kom herefter resten af kokosmælken, vand, limeblade, sukker og fiskesauce i gryden. Bring gryden op til kogepunktet, og lad den simre i 10-15 minutter,
Skær chili i tynde strimler, og tilsæt dem umiddelbart inden servering.
Server med jasminris.




























En vigtig detalje, som jeg ikke har nævnt før, er, at man bruger den rigtige kokosmælk. Jeg har før oplevet, at en kokosmælk fra supermarkedet har resulteret i den mest triste og kedelige karry, mens jeg dagen efter laver den på præcis  samme måde men med en ordentlig kokosmælk, hvilket giver et helt andet (og meget, meget bedre) resultat. Jeg bruger mærket Chaokoh, som jeg oftest køber i Thai shop i  butikker. Det er en utroligt velsmagende og cremet kokosmælk, som ikke tilnærmelsesvis ligner de vandede versioner, man ofte støder på i almindelige supermarkeder. Det betyder godt nok, at man måske er nødt til at smutte forbi en asiatisk butik, men det er omvejen værd. Hvis andre kender til gode mærker, må i meget gerne lægge en kommentar om hvilken.
Med hensyn til kaffir limeblade, så bruger jeg dem, som man kan købe på frost. Jeg ved, at man også kan få dem tørret, men de smager ikke af så meget.
Jeg gemmer desuden lidt  kokosmælk, chili og limeblade i strimler til at pynte med lige inden servering.
Opskriften passer til to sultne personer.

2555-02-24

Fødselsdagskage.

เมื่อวันที่ 11/02/12 เพื่อนคนหนึ่งของฉัน
ได้เชิญเพื่อนๆ(แขก) มาร่วมฉลองงานวันเกิดของเธ
เราได้ไปร่วมรับประทานอาหารกันที่ร้านอาหารจีน
ซึ่งไม่ไกลจากบ้านพักเธอมากนัก
ใช้เวลาเดินเพียง5นาที ก็ถึงร้านอาหารจีนกันแล้ว
อาหารรสอร่อยมาก

Den 11/02/12 en af mine veninder.

Hun inviterede os( gæster) til at deltage i en fødselsdagsfest.

Vi spiste på en kinesisk restaurant. , Ikke langt fra hendes hjem.

Det tog kun 5 minutter at gå til den kinesiske restaurant.

                                         Mad var meget lækker.








ฉันทำเค้กวันเกิดให้กับเพื่อนคนนี้
มันช่างน่าตื่นเต้น มาก
เพราะนี่คืองานแรกที่ฉันได้โชว์ฝีมือ
มันเป็นครั้งแรกหลังจากที่ฉันได้ไปเรียนทำเค้กมา

Jeg lavede en fødselsdagskage.

Det var meget spændende.

Fordi  dette var mit første  show.

 
Det var første gang efter mit kursus at jeg viste hvad jeg har lært.