2555-04-08

25.03.2012 Bryllupsfest

Den 25.03.2012  Jeg var til bryllupsfest hos
DESSY & CHRISTIAN


    Jeg lavede en bryllupskage som en gave til en særlig lejlighed.





//////////////////////////////////////////////////////////////////////








Mad smag godt








2555-02-29

Kylling Med Red karrypasta


  (Kylling med Redcurry paste)



Smagen : En lille sød, lidt salt og lidt stærk (spicy)



  • 8 kaffir limeblade
  • en sjat olie
  • 2 – 3 spsk Red karrypasta
  • 1 ½ dåse kokosmælk
  • 400 g   kyllingfilet i strimler
  • 1½ dl vand
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk fiskesauce
  • 1 rød chilipeber
Skær limebladene i strimler. Varm olien i en gryde, og tilsæt karrypasta. Svits ganske kort, og tilsæt så en halv dåse kokosmælk (gerne den fede del, hvis den ikke er helt blandet op i dåsen), og sauter det i to minutter. Tilsæt kyllingkødet, brun grundigt, og kom herefter resten af kokosmælken, vand, limeblade, sukker og fiskesauce i gryden. Bring gryden op til kogepunktet, og lad den simre i 10-15 minutter,
Skær chili i tynde strimler, og tilsæt dem umiddelbart inden servering.
Server med jasminris.




























En vigtig detalje, som jeg ikke har nævnt før, er, at man bruger den rigtige kokosmælk. Jeg har før oplevet, at en kokosmælk fra supermarkedet har resulteret i den mest triste og kedelige karry, mens jeg dagen efter laver den på præcis  samme måde men med en ordentlig kokosmælk, hvilket giver et helt andet (og meget, meget bedre) resultat. Jeg bruger mærket Chaokoh, som jeg oftest køber i Thai shop i  butikker. Det er en utroligt velsmagende og cremet kokosmælk, som ikke tilnærmelsesvis ligner de vandede versioner, man ofte støder på i almindelige supermarkeder. Det betyder godt nok, at man måske er nødt til at smutte forbi en asiatisk butik, men det er omvejen værd. Hvis andre kender til gode mærker, må i meget gerne lægge en kommentar om hvilken.
Med hensyn til kaffir limeblade, så bruger jeg dem, som man kan købe på frost. Jeg ved, at man også kan få dem tørret, men de smager ikke af så meget.
Jeg gemmer desuden lidt  kokosmælk, chili og limeblade i strimler til at pynte med lige inden servering.
Opskriften passer til to sultne personer.

2555-02-24

Fødselsdagskage.

เมื่อวันที่ 11/02/12 เพื่อนคนหนึ่งของฉัน
ได้เชิญเพื่อนๆ(แขก) มาร่วมฉลองงานวันเกิดของเธ
เราได้ไปร่วมรับประทานอาหารกันที่ร้านอาหารจีน
ซึ่งไม่ไกลจากบ้านพักเธอมากนัก
ใช้เวลาเดินเพียง5นาที ก็ถึงร้านอาหารจีนกันแล้ว
อาหารรสอร่อยมาก

Den 11/02/12 en af mine veninder.

Hun inviterede os( gæster) til at deltage i en fødselsdagsfest.

Vi spiste på en kinesisk restaurant. , Ikke langt fra hendes hjem.

Det tog kun 5 minutter at gå til den kinesiske restaurant.

                                         Mad var meget lækker.








ฉันทำเค้กวันเกิดให้กับเพื่อนคนนี้
มันช่างน่าตื่นเต้น มาก
เพราะนี่คืองานแรกที่ฉันได้โชว์ฝีมือ
มันเป็นครั้งแรกหลังจากที่ฉันได้ไปเรียนทำเค้กมา

Jeg lavede en fødselsdagskage.

Det var meget spændende.

Fordi  dette var mit første  show.

 
Det var første gang efter mit kursus at jeg viste hvad jeg har lært.









2555-02-23

hvordan kan dampede Glutinous rice(Søde Ris)




Skyl risen grundigt i mange hold koldt vand
og stil den til udblødning natten over
i en skål friskt, koldt vand.





                                              Afdryp risen godt og bred den jævnt ud i en

                                                      dampbeholder foret med ostelinned.
                                          







Dæk den og damp over en gryde småogende vand i

                                                 ca 20 min. eller til risen er færdig.