2556-08-05

Tom Yum Kung (Stræk rejer soup)

 



Torsdag lavede jeg igen thaimad.
På thai hedder den Tom Yam Gung/Kung/Khoong (der er tilsyneladende delte meninger om, hvordan man staver til reje på Thai, når man tjekker på google).

Ingredienser

  • 20 tigerrejer
  • 250 g  champignon
  • 5  skiver galanga
  • 2  stængler citrongræs
  • 8-9  citronblade (kaffir lime leaves)
  • 2  korianderrødder (kan udelades)
  • 5  dl vand
  • 1½  ds kokosmælk (kan udelades)
  • ½  dl citronsaft
  • 2-3 spsk   fiskesauce
  • 2-3  spsk “roasted chili paste in oil” (kan købes i asiatiske forretninger – ofte ved siden af curry paste bøtterne)
  • 1-2 spsk tom yam paste  (kan købes i asiatiske forretninger en lille påser koster 12-15 kr.)
  • 5-10 små røde chili
  • 2  forårsløg
  • 2  stængler koriander








Rengør Champignon, citrongræs bankes let . Tigerrejer pilles og rengøres (skær ryggen og fjern den sorte streng der løber fra hovedet ned til halen). Forårsløg og koriander rengøres og snittes i 1,5 cm lange stykker. Vand, galanga, citronblade, citrongræs, korianderrødder kommes i en gryde og bringes i kog.

 Lad suppen koge et stykke tid under låg, for at få smagen ud af urterne. Tilsæt champignon og kog i 2-3 min  før rejer tilsættes. Kog herefter i knap 2 minutter. Tilsæt fiskesauce, tom yum paste,  lime og kokosmælk i.

Tag gryden fra varmen. Smag til med ekstra tom yam paste, chili i olie, fiskesauce og citronsaft hvis nødvendigt. Suppen skal være sur og stærk. Suppen hældes i portionsskåle og forårsløg og koriander drysses på som pynt. I Thailand serveres suppen gerne med ris.






TIP: Koriander med rødder, tom yam paste og chili i olie kan købes i asiatiske forretninger. Pas på med chili i olie du finder andre steder, da der er stor sandsynlighed for, at det ikke er den slags, som skal bruges i suppen. Den der bruges til tom yam er en rød, næsten sirupagtig, mørk masse, som giver en masse sødme til suppen.
TIP: Du kan sagtnes bruge frosne rejer. Kog dem i suppen efter anvisningen på pakken (jeg koger dem direkte fra fryseren i syv minutter).
TIP: Når man bestiller tom yam på restauranter i Danmark eller andre steder i Europa serveres suppen som regel uden kokosmælk. Jeg synes dog, at den smager bedst med kokosmælk, men du kan udelade det og bare tilsætte ekstra vand i stedet.

2556-07-01

Moon Cake / ขนมเปียะ

 
 
 
 
"Moon Cake"  er en dejlig dessert i Thailand.
 og populære i hele Sydøstasien,
 
 
 Denne opskrift kommer fra KINA for mange 100 år siden.
I Thailand kalder vi denne dessert som Ka-Nom-Pia
 
 
 
I 2011 gik jeg til Thailand og havde lejlighed til lært at lave Moon Cake.
Fordi jeg kan god lidt at spise dem.
 
 
 
 
Nu forstå jeg godt " Moon cake" er et stort arbejde.
og alle ingredienserne skal være friske.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

2556-06-30

Cupcakes Hello Kitty

 
Den 29-06-2013 var jeg til fest hos Tina.
 
    Jeg lavede Cupcakes til en særlig lejlighed.

Hun er min kusine og hendes mor er min moster.
 
 
Hendes mor og far hjalp med at lave Thaimad. De har haft en
 
Thai restaurant i Blåvand ved Esbjerg, men nu
 
har de ikke restaurant mere men måske skal de have en ny restaurant igen.
 
 
 
Der var god mad og det var en hyggelig fest.
 
Tusinde Tak .
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 



Kanoomjeen Namya Kati






 

Tusinde Tak Mor du har lært mig at lave dejlig mad og det smager godt.

Jeg elsker dig 1000 kys fra mig Phannee.

 เครดิตนี้ยกให้แม่ และรักแม่ที่ซู้ดดดดดดดดดด








Create Date : 18 พฤษภาคม 2556
Last Update : 18 พฤษภาคม 2556 2:34:50 น.
Counter : 929 Pageviews.

6 comments


Add to Share/Save/BookmarkShare/Save/BookmarkShare/Save/Bookmark

  
ลบ comment
กินด้วยค่า ของชอบ

ผักเยอะๆค่ะ
โดย: schnuggy วันที่: 18 พฤษภาคม 2556 เวลา:2:54:18 น.
  
ลบ comment
เมนูโปรดสุดๆๆๆค่ะ รบกวนขอฮาวทูหน่อย หม้อนี้น่ากินมาก
โดย: โอวหมวย IP: 125.26.246.147 วันที่: 18 พฤษภาคม 2556 เวลา:10:05:18 น.
  
ลบ comment
น่ากินมากๆค่ะ ดูจากภาพน้ำข้นดีจังค่ะ จานเดียวไม่พอแน่
โดย: hot cappuccino วันที่: 18 พฤษภาคม 2556 เวลา:18:24:28 น.
  
ลบ comment
วันหลังถ้ามีโอกาสทำกินอีกจะฮาวทูให้เพื่อนๆนะคะ เสียดายมากที่ไม่ได้ถ่ายรูปเก็บไว้ ขอโทษเพื่อนๆชาวบล๊อคแก๊งค์ด้วยละกันนะคะ
โดย: ป้าพรรณ (ประนม ) วันที่: 19 พฤษภาคม 2556 เวลา:2:02:27 น.
  
ลบ comment
น้ำยาข้นๆแบบนี้แหละที่ชอบ ขอผักเยอะๆจานนึงนะคะ
โดย: พิม (lennon forever ) วันที่: 19 พฤษภาคม 2556 เวลา:13:34:59 น.
  
ลบ comment
ข้น น่ากินดีจังค่ะ

ขนมจีนข้นๆ แบบนี้ หาซื้อไม่ได้เลยค่ะ ต้องทำเองเท่านั้น

เป็นอาหารที่ชื่นชอบของสมาชิกที่บ้านเหมือนกันค่ะ
โดย: Sai Eeuu วันที่: 20 พฤษภาคม 2556 เวลา:3:20:27 น.