2555-02-29

Kylling Med Red karrypasta


  (Kylling med Redcurry paste)



Smagen : En lille sød, lidt salt og lidt stærk (spicy)



  • 8 kaffir limeblade
  • en sjat olie
  • 2 – 3 spsk Red karrypasta
  • 1 ½ dåse kokosmælk
  • 400 g   kyllingfilet i strimler
  • 1½ dl vand
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk fiskesauce
  • 1 rød chilipeber
Skær limebladene i strimler. Varm olien i en gryde, og tilsæt karrypasta. Svits ganske kort, og tilsæt så en halv dåse kokosmælk (gerne den fede del, hvis den ikke er helt blandet op i dåsen), og sauter det i to minutter. Tilsæt kyllingkødet, brun grundigt, og kom herefter resten af kokosmælken, vand, limeblade, sukker og fiskesauce i gryden. Bring gryden op til kogepunktet, og lad den simre i 10-15 minutter,
Skær chili i tynde strimler, og tilsæt dem umiddelbart inden servering.
Server med jasminris.




























En vigtig detalje, som jeg ikke har nævnt før, er, at man bruger den rigtige kokosmælk. Jeg har før oplevet, at en kokosmælk fra supermarkedet har resulteret i den mest triste og kedelige karry, mens jeg dagen efter laver den på præcis  samme måde men med en ordentlig kokosmælk, hvilket giver et helt andet (og meget, meget bedre) resultat. Jeg bruger mærket Chaokoh, som jeg oftest køber i Thai shop i  butikker. Det er en utroligt velsmagende og cremet kokosmælk, som ikke tilnærmelsesvis ligner de vandede versioner, man ofte støder på i almindelige supermarkeder. Det betyder godt nok, at man måske er nødt til at smutte forbi en asiatisk butik, men det er omvejen værd. Hvis andre kender til gode mærker, må i meget gerne lægge en kommentar om hvilken.
Med hensyn til kaffir limeblade, så bruger jeg dem, som man kan købe på frost. Jeg ved, at man også kan få dem tørret, men de smager ikke af så meget.
Jeg gemmer desuden lidt  kokosmælk, chili og limeblade i strimler til at pynte med lige inden servering.
Opskriften passer til to sultne personer.